Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕЄСТР ШКІДЛИВИХ ВИКИДІВ

16 січня 2016, 09:04
325
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Президент вніс до парламенту законопроект № 78 «Про ратифікацію Протоколу про реєстри викидів та перенесення забрудювачів».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Мета ратифікації - створення єдиної уніфікованої електронної системи доступу до інформації про дозволи, звіти, матеріали перевірок у галузі довкілля для органів влади та громадськості з метою надання доступу кожному громадянину до такої інформації й підвищення ефективності електронного управління у сфері охорони довкілля.


РВПЗ - це національна або регіональна база даних з описом потенційно небезпечних хімічних речовин, забрудників, які викидають в атмосферу, скидають у воду та грунт, транспортують із території підприємств для обробки й утилізації.


Система дозволить оперувати комплексом інформації для прийняття екологічно значущих рішень. За наявності системи РВПЗ місцеві або регіональні органи управління можуть оцінити стан місцевого навколишнього середовища й використовувати РВПЗ як одне з джерел даних для оцінки ризиків.


Громадськість зможе
використовувати дані РВПЗ для ознайомлення з екологічною ситуацією в конкретних населених пунктах, а також для оцінки екологічної результативності тих або інших об'єктів господарської діяльності, секторів економіки чи державних органів.


Прийняття законопроекту є першим етапом підвищення ефективності електронного управління в природоохоронній сфері та спрощення доступу до інформації екологічного напряму. Другим етапом буде впровадження Протоколу РВПЗ, розроблення відповідних підзаконних нормативно-правових актів і безпосереднє створення бази даних.

ПРОТЕ:

Створення реєстрів вимагає прийняття ще цілої низки документів. Тому навіть у разі швидкої ратифікації реальне їх складання почнеться не так скоро.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини