Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФІНАНСОВА ІНФОРМАЦІЯ

13 січня 2016, 09:05
192
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінфін, Служба зовнішньої розвідки, Міноборони, МВС затвердили Порядок подання узагальнених матеріалів розвідувальним органам.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документ визначає форму, структуру, зміст узагальнених матеріалів Госфінмоніторингу, а також механізм і систему:

- подання Держфінмоніторингом узагальнених матеріалів до СЗР, ГУР Міноборони, Управління розвідки Адміністрації Держприкордонслужби (далі - розвідувальні органи);

- реєстрації та розгляду узагальнених матеріалів розвідувальними органами;

- отримання Держфінмоніторингом інформації про хід опрацювання узагальнених матеріалів і вжиття відповідних заходів за результатами їх розгляду розвідувальними органами;

- запобігання розголошенню інформації, яка міститься в узагальнених матеріалах.

Інформація про фінансову операцію або сукупність пов'язаних між собою фінансових операцій, які підлягають фінмоніторингу, а також про клієнта, отримана Держфінмоніторингом, обробляється й аналізується на предмет наявності достатніх підстав:

- вважати, що операція або сукупність операцій можуть бути пов'язані з відмиванням доходів;

- підозрювати, що фінансова операція або клієнт пов'язані зі скоєнням злочину, який не належить до відмивання доходів.

У разі виявлення таких підстав Держфінмоніторинг надає в розвідувальні органи відповідні узагальнені матеріали в письмовій та (або) електронній формі.

Узагальнені матеріали стосовно підозри, що фінансова операція (сукупність фінансових операцій) або клієнт пов'язані з відмиванням доходів, використовуються розвідувальними органами під час здійснення заходів щодо боротьби з тероризмом, міжнародною організованою злочинністю, незаконним обігом наркотичних засобів, незаконною торгівлею зброєю та технологіями її виготовлення, незаконною міграцією.

Розвідувальні органи зобов'язані повідомляти до Держфінмоніторингу про хід опрацювання та вжиття відповідних заходів за результатами розгляду отриманих узагальнених матеріалів.

ПРОТЕ:
Таким чином, варто уважніше ставитися до оформлення фінансових операцій, щоб не стати об'єктом інтересу розвідувальних органів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини