Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕЄСТРАЦІЯ НЕРУХОМОСТІ

6 січня 2016, 09:05
158
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Постановою від 25 грудня 2015 року № 1128 Кабмін затвердив Порядок розгляду скарг у сфері державної реєстрації, який набрав чинності 1 січня 2016 року разом із новими редакціями Закону про держреєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень і Закону про держреєстрацію юридичних осіб і фізосіб-підприємців.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документ визначає процедуру розгляду скарг на рішення, дії чи бездіяльність держреєстратора, суб'єкта держреєстрації, територіального органу Мін'юсту (далі - суб'єкт оскарження), яка здійснюється Мін'юстом і його територіальними органами (далі - суб'єкт розгляду скарги).

Для забезпечення розгляду скарг суб'єктом розгляду скарги утворюються постійно діючі комісії з питань розгляду скарг у сфері держреєстрації (далі - комісія), положення та склад яких затверджуються Мін'юстом або відповідним територіальним органом.

Розгляд скарг здійснюється за заявою особи, яка вважає, що її права порушено (далі - скаржник). Заява подається виключно в письмовій формі й має містити обов'язкові дані, передбачені законами, а також відомості про бажання заявника та/або його представника взяти участь у розгляді скарги та про спосіб отримання скаржником повідомлення про цей розгляд.

Розгляд скарг здійснюється у строки, встановлені Законом «Про звернення громадян».

Під час розгляду скарги по суті комісія встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги скаржника, та інших обставин, які мають значення для об'єктивного розгляду скарги, у тому числі шляхом перевірки відомостей, які містяться в реєстрах, і в разі потреби може витребувати документи, пояснення тощо в суб'єкта оскарження.

Під час розгляду скарги обов'язково запрошуються скаржник та/або його представник (якщо про це йдеться в скарзі), суб'єкт оскарження та інші зацікавлені особи, зазначені в скарзі або встановлені згідно з відомостями реєстрів. Неприбуття таких осіб, яких було належним чином повідомлено про розгляд скарги, а також неотримання такими особами повідомлень про час і місце розгляду з причин, не залежних від суб'єкта розгляду скарги, не перешкоджає розгляду такої скарги.

Суб'єкт розгляду скарги своєчасно повідомляє скаржнику (якщо про це йдеться в скарзі), суб'єкту оскарження та іншим зацікавленим особам про час і місце розгляду скарги одним із таких способів:

1) рекомендованою телеграмою;

2) телефонограмою;

3) факсимільним повідомленням;

4) засобами електронної пошти.

Копії скарги та доданих до неї документів надаються суб'єкту оскарження та зацікавленим особам не пізніше дня, що передує дню розгляду скарги. Суб'єкт оскарження має право надавати письмові пояснення по суті скарги, які обов'язково приймаються комісією до розгляду.

За результатами розгляду суб'єкт розгляду скарги на підставі висновків комісії приймає мотивоване рішення про задоволення скарги або про відмову в її задоволенні.

ПРОТЕ:

Рішення, дії чи бездіяльність суб'єкта розгляду скарги можуть бути оскаржені до суду.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини