Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОДАТКОВІ ЗМІНИ

31 грудня 2015, 09:06
151
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики опублікував ключові зміни відповідно до Закону № 909-VIII про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році (законопроект № 3688), який було прийнято ВР 24 грудня.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Ставка податку на прибуток передбачена на рівні 18%, ПДФО - теж 18%, ЄСВ - 22% (зі скасуванням відрахувань із заробітної плати), ПДВ залишиться на рівні 20%.

При цьому для податку на прибуток будуть скасовані щомісячні авансові внески.

Варто звернути увагу на нову процедуру відшкодування ПДВ - вона передбачає існування реєстрів заяв на відшкодування, причому потрапляння до кожного з них залежатиме від категорії платника податків.

Що стосується спрощеної системи, то найбільш значущі зміни відбулися для 3 групи: розмір доходу знижено до 5 млн гривень, а ставки податку підвищено до 3% (при сплаті ПДВ) і 5% (без сплати ПДВ).

Також істотно зросли ставки акцизного податку, а для торгівлі паливом введено нову електронну систему адміністрування.

Дещо підвищено ставки податку на нерухомість, а також переглянуто об'єкт оподаткування транспортним податком - тепер необхідність сплачувати податок залежить від вартості автомобіля, а не від об'єму двигуна.

ПРОТЕ:

Фахівці ЛІГА:ЗАКОН по дрібці зібрали всі правки, внесені до законопроекту № 3688 в процесі його прийняття депутатами й перед підписанням Закону № 909-VII, і вже просто зараз надаємо вам неофіційний текст Кодексу таким, яким він, з великою вірогідністю, буде 1 січня 2016 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини