Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СПІЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ

18 грудня 2015, 09:01
154
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна фіскальна служба роз'яснила, що відповідно до п. 64.6 ст. 64 ПК на обліку в контролюючих органах мають перебувати, зокрема, договори про спільну діяльність на території України без створення юрособи, на які поширюються особливості податкового обліку та оподаткування діяльності за такими договорами (угодами), визначені ПК.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Взяття на облік договору здійснюється шляхом додаткового взяття на облік учасника договору про спільну діяльність як платника податків, відповідального за утримання та внесення податків до бюджету під час виконання договору.

Заяву про взяття на облік такий платник податків зобов'язаний подати протягом 10 календарних днів після реєстрації договору чи угоди або після набрання чинності, якщо відповідно до законодавства реєстрація договору не проводиться.

Згідно з п. 4.6 розд. IV Порядку обліку платників податків і зборів (далі - Порядок) для взяття на облік договору про спільну діяльність уповноважена особа подає одночасно з реєстраційною заявою платника ПДВ до контролюючого органу за своїм основним місцем обліку такі документи:

- заяву за формою № 1-ОПП;

- копію договору (контракту) про спільну діяльність.

До цих документів додаються:

1) інформаційна картка договору з позначкою органу, що здійснив держреєстрацію договору, якщо до складу учасників договору про спільну діяльність входить іноземний інвестор;

2) завірені копії документів, що підтверджують погодження договору уповноваженим органом управління відповідно до законодавства, якщо договором передбачено використання нерухомого майна держвласності, яке перебуває в господарському віданні або оперативному управлінні учасника договору про спільну діяльність;

3) копії спеціальних дозволів на користування надрами, якщо договором передбачено використання надр.

ПРОТЕ:

У разі взяття на облік договорів про спільну діяльність контролюючий орган за основним місцем обліку формує довідку про взяття на облік платника податків за ф. № 4-ОПП (п. 3.10 розд. III Порядку).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини