Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРОФЕСІЙНІ ОЦІНЮВАЧІ

8 грудня 2015, 09:04
215
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Фондом державного майна України затверджено зміни до чотирьох наказів Фонду, якими регулюються питання професійної підготовки та підвищення кваліфікації оцінювачів, порядок роботи Екзаменаційної комісії з розгляду скарг на роботу оцінювачів та прийняття рішень щодо професійної відповідальності.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, ФДМУ переглянув порядок прийняття рішення про позбавлення кваліфікаційного свідоцтва оцінювача:


- чітко визначено перелік ознак грубого порушення оцінювачем нормативно-правових актів щодо оцінки майна;


- введено ознаки грубих порушень, пов'язаних із наданням недостовірної за висновками рецензії оцінювачем-рецензентом;


- до числа грубих порушень зараховано невиконання оцінювачем рішень Екзаменаційної комісії з професійної діяльності, зокрема, коли оцінювач отримував попередження з відповідними висновками про проходження позачергового підвищення кваліфікації.


Ці зміни, на думку Фонду, сприятимуть оперативному реагуванню на скарги та очищенню професійного середовища від тих учасників, які своєю практичною діяльністю не довели відповідності вимогам, що висуваються до цієї професії.


Також змінено систему підвищення кваліфікації оцінювачів з метою зробити її сучасною, європейською та зосередженою на суті професійних знань і обміні професійним досвідом. Оцінювачам надано право обирати для себе найбільш прийнятні й корисні форми підвищення кваліфікації, передбачено механізми стимулювання проведення оцінювачами наукових досліджень у питаннях формування вартості майна та майнових прав тощо.


Повідомляється, що зміни обговорювалися з професійним співтовариством оцінювачів і були схвалені Державною регуляторною службою. Нині накази чекають на реєстрацію в Мін'юсті.

ПРОТЕ:

Варто очікувати, що нові норми активно використовуватимуться для очищення ринку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини