Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПЕЧАТКИ ТА ШТАМПИ

7 грудня 2015, 09:06
327
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

4 грудня набрав чинності Порядок подання відомостей про зразки підписів, відбитків печаток та / або штампів, затверджений наказом Мін'юсту від 30 листопада 2015 року № 2452/5.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Відомості про зразки підписів, відбитків печаток та / або штампів, а також дані про зміни таких відомостей подаються уповноваженими відповідно до законодавства суб'єктами за визначеними формами.

Форма подання відомостей про зразки підписів, відбитків печаток та / або штампів посадових осіб відділів державної реєстрації актів цивільного стану, держреєстраторів, які здійснюють реєстрацію юросіб і фізосіб - підприємців, державних і приватних нотаріусів, а також форма повідомлення про зміну таких відомостей завіряються підписом керівника головного територіального управління юстиції в області, місті Києві та скріплюються гербовою печаткою відповідного управління юстиції.

Форма подання відомостей про зразки підписів, відбитків печаток та / або штампів суддів, а також форма подання відомостей про їх зміну завіряються підписом керівника апарату суду та скріплюються гербовою печаткою суду.

Відомості про зразки підписів, відбитків печаток та / або штампів, а також відомості про їх зміну подаються адміністратору Електронного реєстру апостилів шляхом надсилання заповненої форми українською мовою.

Наповнення реєстру відомостями про зразки підписів, відбитків печаток та / або штампів, а також відомостями про їх зміну здійснюється адміністратором реєстру на підставі певних форм або на підставі відповідних копій архівних документів не пізніше наступного робочого дня з моменту їх отримання.

Форми подання відомостей про зразки підписів, відбитків печаток та / або штампів, а також подання відомостей про їх зміну повинні містити повну й достовірну інформацію. Копії, які виготовляються з архівних документів, мають відповідати оригіналам таких документів. Інформація про приватних і державних нотаріусів повинна відповідати відомостям, які містяться в Єдиному реєстрі нотаріусів.

У разі некоректного заповнення одного чи кількох полів певних форм адміністратор реєстру негайно повертає таку форму суб'єкту подання відомостей.

ПРОТЕ:

Нагадуємо, що вже більше року юридичні особи можуть працювати без печаток. У такому разі в картці наводяться тільки зразки підписів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини