Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СПЛАТА ПДВ

2 грудня 2015, 09:02
216
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін постановою від 18.11.2015 № 967 вніс зміни до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документ доповнено положеннями, які встановлюють порядок зменшення узгоджених податкових зобов'язань платника в разі проведення розрахунків із погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання, водовідведення, які вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню й підприємствам централізованого питного водопостачання та водовідведення, що надають послуги населенню, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості та встановлених тарифів. У такому разі в поповнення електронного рахунка враховується (у межах проведених розрахунків з податку) зменшення суми залишку погоджених податкових зобов'язань, не сплачених до бюджету, строк сплати за якими настав, за коригуючими реєстрами.

Інформація про проведення таких розрахунків із податку подається Казначейством до ДФС в розрізі платників податків не пізніше наступного робочого дня з дати проведення розрахунків.

На підставі інформації про проведення розрахунків, отриманої від Казначейства, ДФС формує та не пізніше наступного робочого дня з дати отримання такої інформації надсилає Казначейству коригуючі реєстри в межах залишку узгоджених податкових зобов'язань платника податку, не сплачених до бюджету, строк сплати за якими настав, але не більше за суму виконаних розрахунків.

У день отримання коригуючих реєстрів Казначейство зменшує залишок узгоджених податкових зобов'язань платника податку, не сплачених до бюджету, строк сплати за якими настав, що обліковується Казначейством до виконання в повному обсязі, і повідомляє про це ДФС.

На підставі інформації про зменшення залишку узгоджених податкових зобов'язань платника податку, не сплачених до бюджету, строк сплати за якими настав, що обліковується Казначейством до виконання в повному обсязі, ДФС не пізніше наступного робочого дня з дати отримання цієї інформації збільшує суму поповнення електронного рахунка такого платника податків на суму зменшення залишку зобов'язань.

ПРОТЕ:

Таким чином, зміни стосуватимуться лише підприємств ПЕК.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини