Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РРО ДЛЯ ВАНТАЖОПЕРЕВЕЗЕНЬ

30 листопада 2015, 09:02
376
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Фізособи-підприємці - платники єдиного податку 2-ої та 3-ої груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн грн, при продажу проїзних і перевізних документів на автотранспорті з видачею талонів, квитанцій, квитків із нанесеними друкарським способом серією, номером, номінальною вартістю мають право не застосовувати РРО. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу 1 млн грн застосування РРО для такого платника ЄП є обов'язковою. Такого висновку дійшла ДФС у листі № 24853/6/99-99-22-07-03-15.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно з п. 4 ст. 9 Закону № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» РРО та розрахункові книжки не застосовуються при продажу проїзних і перевізних документів на залізничному (крім приміського) та авіаційному транспорті з оформленням розрахункових і звітних документів і на автотранспорті з видачею талонів, квитанцій, квитків із нанесеними друкарським способом серією, номером, номінальною вартістю.

Крім того, згідно з п. 6 ст. 9 Закону № 265/95-ВР РРО та розрахункові книжки не застосовуються під час продажу товарів (надання послуг) фізособами - підприємцями, які належать до груп платників єдиного податку, які не застосовують РРО.

Водночас Законом № 569-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій» встановлено, що РРО не застосовуються платниками єдиного податку 2-ої та 3-ої груп (фізособами-підприємцями) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн грн. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу 1 млн грн застосування РРО для такого платника ЄП є обов'язковим. Застосування РРО починається з 1-го числа 1-го місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, і триває в усіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника ЄП.

Положенням про форму та зміст розрахункових документів, затвердженим наказом ДПА № 614, визначено вимоги до форми, змісту та обов'язкових реквізитів розрахункових документів.

ПРОТЕ:

У разі відсутності хоч б одного з обов'язкових реквізитів, а також недотримання сфери призначення документ не є розрахунковим (п. 2.1 розділу 2 Положення про форму та зміст розрахункових документів).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини