Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕЄСТРАЦІЯ БІЗНЕСУ ТА НЕРУХОМОСТІ

27 листопада 2015, 09:01
132
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців» та деякі інші законодавчі акти України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців і громадських формувань» (законопроект № 2983).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законом регулюються відносини, що виникають у сфері держреєстрації юросіб, громадських формувань без статусу юрособи, ФОП, статутів територіальних громад і символіки.

Повноваження щодо надання адмінпослуг у сфері держреєстрації юридичних осіб і ФОП будуть передані органам місцевого самоврядування, місцевим держадміністраціям, нотаріусам, банкам.

Також у Законі йдеться про запровадження принципу екстериторіальності, можливість подання електронних документів для проведення всіх реєстраційних дій, створення єдиного реєстру тощо.

Крім того, прийнято Закон «Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (законопроект № 2982).

Згідно із Законом органам місцевого самоврядування передаються повноваження щодо держреєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

ПРОТЕ:

Для реалізації змін і передачі повноважень у сфері держреєстрації передбачено перехідний період - до 30 квітня 2016 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини