Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РАХУНКИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ

30 листопада 2015, 09:04
205
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Набрав чинності новий Порядок подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів, затверджений наказом Мінфіну від 18.08.2015 № 721.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Повідомлення надсилається в день відкриття/закриття рахунку в електронному вигляді. Податківці не пізніше наступного робочого дня після отримання повідомлення зобов'язані надіслати фінустанові електронне повідомлення-відповідь щодо взяття рахунку на облік. У разі відмови у взятті рахунку на облік повідомлення-відповідь має містити підстави для відмови.

Якщо до зазначеного строку контролюючий орган не надіслав повідомлення про відмову у взятті рахунку на облік, такий рахунок вважається взятим на облік за мовчазною згодою.

ПРОТЕ:

Відповідно до положень п. 69.2 Податкового кодексу фінустанова зобов'язана повідомити про відкриття або закриття рахунку контролюючий орган, у якому платник податків перебуває на обліку. Таким чином, обов'язок інформування контролюючих органів про відкриття поточних рахунків лежить на фінансових установах (банках), а не на самих суб'єктах господарювання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини