Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПУБЛІЧНІ ЗАКУПІВЛІ

20 листопада 2015, 09:05
121
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабінет Міністрів погодив розроблений Мінекономрозвитку законопроект «Про публічні закупівлі», який передбачає переведення всіх державних тендерів в електронний формат.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроект затверджує засади роботи в системі електронних закупівель, яка сьогодні функціонує в пілотному режимі (ProZorro). Після прийняття Закону зміниться, зокрема, порядок обміну електронними документами, буде затверджено положення про розкриття інформації після аукціону, запроваджено процедуру оскарження результатів торгів та багато іншого.

У назві нового Закону термін «державні закупівлі» було свідомо замінено на «публічні закупівлі»,оскільки він більше відповідає загальноприйнятій термінології ЄС (Public Procurement).

Законопроект «Про публічні закупівлі» пройшов усі етапи погоджень із громадськими організаціями та іншими стейкхолдерами. Очікується, що документ буде прийнято ВР й підписано Президентом до кінця 2015 року.

ПРОТЕ:

Масштабне розгортання системи електронних закупівель заплановано на перше півріччя 2016 року, а повний перехід державних установ на електронну систему закупівель має відбутися до січня 2017 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини