Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕМБАРГО РОСІЇ

20 листопада 2015, 09:01
195
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Угода про зону вільної торгівлі України з ЄС (економічна частина Угоди про асоціацію) набере чинності з 1 січня 2016 року.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У зв'язку з цим Російська Федерація запровадить торговельні обмежувальні заходи проти України, як прогнозує Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Прем'єр повідомив, що було проведено оцінку можливих втрат від запровадження торговельного ембарго Російською Федерацією: імовірно, 2016 року Україна втратить близько 600 млн доларів експорту до РФ.

При цьому голова уряду нагадав, що Україна скоротила залежність від російського ринку втричі: «Якщо три роки тому така залежність була в середньому 35%, то сьогодні - 12,5%».

«Ми сподіваємося на спільну позицію Європейського Союзу та України в цьому питанні, оскільки після 1 січня Україна та Європейський Союз перебуватимуть в одній торговельній зоні», - сказав А. Яценюк.

ПРОТЕ:

Зауважимо, у ЗМІ вже з'явилася інформація про те, що РФ вирішила запровадити продовольче ембарго для України з 1 січня 2016 року. Утім, РФ раніше вже заборонила ввезення цілої низки європейських продуктів, тому експерти не прогнозують глобальних економічних наслідків (хіба що великі втрати контрабандних потоків) і називають згадані повідомлення РФ про ембарго значною мірою політичними й розрахованими на телеглядача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини