Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОПОДАТКУВАННЯ АГРАРІЇВ

18 листопада 2015, 09:00
204
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Наразі аграрії не готові до скасування спецрежиму ПДВ, адже на початку року зміни до Податкового кодексу вже забрали в аграрних товаровиробників 20 млрд гривень. Про це заявив перший заступник Міністра аграрної політики Ярослав Краснопольський під час телевізійного марафону «Аграрна країна».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У свою чергу, народний депутат, член Комітету ВР з питань аграрної політики Іван Мірошниченко зауважив, що не можна виносити на голосування законопроект про скасування спецрежиму ПДВ без професійної дискусії парламентарів, чиновників і самих аграріїв. «Поки не запропонуємо програми, які підтримають агропромисловий комплекс, жодного скасування спецрежиму ПДВ бути не може. Особливо це стосується тваринництва, дрібних і сімейних фермерів», - підкреслив депутат.

«Наразі позиція аграріїв така: безумовно, нічого скасовувати не можна. Можна диверсифікувати, до 100 га землі - зробити єдиний податок, від 100 до 3000 га - спрощений податок, від 3000 і більше - ввести загальну систему оподаткування. Тоді справді можна говорити про справедливість і відродження села», - висловився Гендиректор Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Іван Слободяник.

ПРОТЕ:

Експерти також зазначали, що скасування спецрежиму ПДВ стане серйозною проблемою й означатиме втрату рентабельності виробниками.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини