Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МІСТОБУДІВНА ДІЯЛЬНІСТЬ

10 листопада 2015, 09:03
159
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін постановою від 21.10.2015 р. № 880 вніс зміни до Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, уточнено, що надання (реєстрація), повернення (відмова у видачі) або скасування реєстрації документів, що підтверджують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, здійснюється органами державного архітектурно-будівельного контролю, визначеними в ст. 7 Закону «Про регулювання містобудівної діяльності».

Згідно із Законом до органів державного архітектурно-будівельного контролю належать:

1) структурні підрозділи з питань державного архітектурно-будівельного контролю Київської та Севастопольської міських держадміністрацій;

2) виконавчі органи з питань державного архітектурно-будівельного контролю сільських, селищних, міських рад.

Повноваження Держархбудінспекції здійснюються її апаратом. При цьому реєстрація (повернення, скасування реєстрації) декларації щодо об'єктів, які розташовані на території кількох адміністративно-територіальних одиниць і вплив (відповідно до проектної документації) від діяльності яких після прийняття в експлуатацію поширюватиметься на 2 і більше адміністративно-територіальні одиниці, здійснюється безпосередньо апаратом Держархбудінспекції, а стосовно інших об'єктів - її територіальними органами за місцезнаходженням таких об'єктів.

Зазначається, що у випадку втрати або пошкодження декларації про готовність об'єкта до експлуатації або сертифіката орган державного архітектурно-будівельного контролю видає безоплатно їх дублікат протягом 10 робочих днів після надходження від замовника (його уповноваженої особи) відповідної заяви з підтвердженням розміщення ним у ЗМІ повідомлення про втрату або надання пошкодженої декларації чи сертифіката.

Дані щодо зареєстрованих декларацій, внесених до них змін, повернення на доопрацювання для усунення виявлених недоліків та скасування їх реєстрації, а також виданих сертифікатів і відмов у їх видачі вносяться Держархбудінспекцією до реєстру на підставі інформації, наданої органами державного архітектурно-будівельного контролю, протягом 1 робочого дня.

Реєстрація декларації або видача сертифіката чи їх дублікатів здійснюється шляхом внесення даних до реєстру з дотриманням вимог законів «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» і «Про адміністративні послуги».

ПРОТЕ:

Зміни пов'язані з передачею частини функцій державного архітектурно-будівельного нагляду на місця.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини