Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АНЕКСІЯ КРИМУ

9 листопада 2015, 09:02
264
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У парламенті зареєстровано законопроект № 3402, яким пропонується визнати таким, що втратив чинність, Закон «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Як зазначає автор проекту, нардеп Олексій Гончаренко (БПП), під час реалізації положень Закону було виявлено його неефективність. Крім того, суспільство негативно ставиться до дій держави, які по суті є забезпеченням окупантів товарами на пільгових умовах. Також є відомості, що преференції, надані для постачання товарів на тимчасово окуповані території, використовуються для переміщення товарів на територію Російської Федерації без сплати необхідних митних платежів до держбюджету України.

Метою законопроекту є зниження соціальної напруженості, припинення постачання товарів, робіт і послуг на пільгових умовах на користь окупаційного режиму, а також протидія зловживанням, що виникають у результаті такого постачання.


ПРОТЕ:

Не варто забувати, що однією з цілей прийняття Закону було забезпечення механізмів евакуації українського бізнесу з півострова та пом'якшення для нього наслідків анексії. Частину норм, спрямованих на це, бажано було б зберегти в законодавстві.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини