Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТРУДОВИЙ КОДЕКС

6 листопада 2015, 09:06
220
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

5 листопада Верховна Рада прийняла за основу проект Трудового кодексу України (допрацьований законопроект № 1658, ініціатори - В. Гройсман, Л. Денісова, М. Папієв, С. Кубів).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Проект Трудового кодексу складається з дев'яти книг (368 статей), а також прикінцевих і перехідних положень. До проекту повністю інкорпоровані норми законів «Про оплату праці», «Про відпустки» і частково Закону «Про охорону праці».

Законопроект, зокрема, передбачає запровадження виключно письмових трудових договорів, які буде заборонено змінювати без згоди працівника. Роботодавцеві не можна буде змінювати зарплату в односторонньому порядку, також буде збільшено доплати за роботу в нічний час, за понаднормову працю, вихідну допомогу.

Проект також збільшує мінімальний строк відпустки з 24 до 28 днів.


Норми проекту спрямовані на адаптацію трудового законодавства України до Європейської соціальної хартії (переглянутої) та інших міжнародно-правових актів, конвенцій і рекомендацій Міжнародної організації праці.

ПРОТЕ:

До другого читання проект ТК допрацьовуватимуть, у тому числі із залученням профспілок, громадських організацій, експертів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини