Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВЕЛИКІ ПЛАТНИКИ ПОДАТКІВ

5 листопада 2015, 09:03
189
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У ДФС розроблено Концепцію реформування Центрального офісу з обслуговування великих платників податків, яка передбачає якісно новий рівень обслуговування бізнесу.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Однією з головних і стимулюючих новацій для бізнесу буде скасування планових і зустрічних перевірок великих компаній, а також отримання відшкодування ПДВ в автоматичному режимі. Крім того, для таких платників будуть спрощені й процедури митного оформлення товарів.

Кожне підприємство отримає свого податкового консультанта-координатора. Таким чином, великому бізнесу для вирішення проблемних питань не треба буде звертатися до різних підрозділів, адже консультант матиме можливості для оперативного вирішення в правовому полі всіх питань, з якими компанія стикається в роботі.

У рамках реформи також планується розвиток нових сервісів. Окрім 14 сервісів, які вже діють, платникам буде запропонована електронна перевірка й уніфікація бухгалтерського ІТ-забезпечення.

Також для зручності платників буде реформовано структуру Центрального офісу. На базі офісу створять єдину юрособу. Центральний офіс матиме 5 управлінь у регіонах України і 7 відділень. Таким чином, компанія-платник зможе вибрати будь-яке відділення, у якому обслуговуватиметься.

ПРОТЕ:

Досить дивно, чому хоча б частину запропонованих заходів не розповсюдити б і на місцевий рівень, особливо в тих випадках, коли основним платником податків у певному населеному пункті є одне підприємство, яке формально не належить до великих платників податків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини