Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПЛАТІЖНІ СИСТЕМИ

5 листопада 2015, 09:02
173
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Нацбанк постановою від 28.10.2015 № 747 вніс зміни до Положення про нагляд (оверсайт) платіжних систем та систем розрахунків в Україні.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, змінами уточнено, що платіжна організація платіжної системи зобов'язана виконати вимоги, передбачені п. 8 розд. IV Положення протягом 90 календарних днів із дня надіслання Нацбанком письмового повідомлення про відповідність платіжної системи критеріям важливості платіжних систем, а також подати до Нацбанку внутрішні або реєстраційні документи, що підтверджують виконання вимог Положення.

Нацбанк зобов'язаний протягом 60 календарних днів із дня надходження до нього документів значущої платіжної системи, поданих для підтвердження виконання вимог Положення, розглянути ці документи.

Нацбанк у разі невідповідності документів нормам Положення має право надіслати лист із вимогою про усунення порушення законодавства України.

При неподанні, несвоєчасному поданні документів і наданні завідомо недостовірної інформації платіжною організацією значущої платіжної системи Нацбанк застосовує до неї заходи впливу.

Постанова набрала чинності 3 листопада 2015 року.

ПРОТЕ:

Слід зазначити, що документом значно уточнено порядок дій НБУ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини