Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТРАНСПОРТУВАННЯ АЛКОГОЛЮ

4 листопада 2015, 09:03
135
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін постановою від 28.10.2015 № 864 вніс зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового та алкогольних напоїв.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, уточнено, що для формування та подання товарно-транспортних накладних до Реєстру адміністратор Реєстру безоплатно надає суб'єктам господарювання спеціалізоване програмне забезпечення.

Суб'єкт господарювання формує товарно-транспортні накладні згідно зі стандартом у форматі, затвердженому в установленому законодавством порядку.

Після складання товарно-транспортних накладних на них накладаються електронні цифрові підписи в такому порядку: першим - електронний цифровий підпис бухгалтера або особи, відповідальної за облік відвантажених матеріальних цінностей; другим - електронний цифровий підпис керівника або особи, на яку покладені відповідні обов'язки; третім - електронний цифровий підпис, який є аналогом відбитку печатки (за наявності).

Для надання права підпису товарно-транспортних накладних зазначеним особам суб'єкт господарювання подає контролюючому органу за місцем реєстрації посилені сертифікати відкритих ключів електронного цифрового підпису таких осіб.

Підтвердженням факту реєстрації товарно-транспортних накладних у Реєстрі є наявність квитанції в електронній формі.

ПРОТЕ:

Як бачимо, для оформлення накладної ЕЦП необхідно отримати як мінімум двом співробітникам підприємства.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини