Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АВТОПЕРЕВЕЗЕННЯ

3 листопада 2015, 09:05
166
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Опубліковано Постанову Кабінету Міністрів України № 869 від 21 жовтня 2015 року про заборону руху для транспортних засобів фактичною масою більше 40 тонн або більше 11 тонн на вісь (для контейнеровозів - понад 46 тонн) на автомобільних дорогах загального користування при перевезенні подільних вантажів. Постановою також запроваджується обмеження на рух автомобільними дорогами загального користування місцевого значення для вантажівок фактичною масою більше 24 тонн (чи більше 7 тонн на вісь).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Найближчим часом Укравтодор і Служби автомобільних доріг в усіх областях України оприлюднять інформацію про нові обмеження на офіційних сайтах відомств і встановлять відповідні дорожні знаки.
«Уряд підтримав надзвичайно важливу для всієї країни ініціативу Міністерства інфраструктури. Ні для кого не секрет, що дороги руйнує та невелика частина недобросовісних перевізників, котрі порушують існуючі вагові норми. А об'їжджати колії на дорогах і ремонтувати машини після їзди такими шляхами вимушені абсолютно всі. Також величезною проблемою був рух великовагового транспорту понад 24 тонни дорогами місцевого значення, що здатні витримувати не більше 7 тонн на вісь, чого немає в жодній іншій країні світу. Дуже довго недобросовісні перевізники прикривалися недосконалим законодавством та відкуповувалися хабарами. Зараз почнуть діяти жорсткі правила, для ефективного контролю ми суттєво збільшуємо штрафні санкції за порушення, будуємо мережу з 200 пунктів автоматичного контролю ваги авто «на ходу», а також закуповуємо 100 мобільних вагових комплексів. З 2016 року на дорогах запрацює нова транспортна інспекція УкратрансБезпека, яка використовуватиме сучасні засоби відеофіксації та контролю ваги «на ходу» і таким чином забезпечить чітке дотримання вагових норм та збереже наші дороги від руйнування. Лише після цього можна буде починати вкладати кошти у їх ремонт», - підкреслив директор департаменту стратегічного розвитку автомобільних доріг та автотранспорту Роман Хміль.
Як уже зазначалося, введення нових вагових норм дозволить уповільнити катастрофічні темпи руйнування автомобільних доріг України, чим заощадить державі мільярди гривен на їх подальше відновлення. За розрахунками експертів рух транспортних засобів вагою більше 40 тонн призводить до зменшення міжремонтних строків з 12 - 18 років до 6 - 10 років. Крім того, відбувається скорочення строків служби мостових споруд із розрахункових 100 років до 30 - 40 років. Це все призводить до додаткових фінансових витрат, яких можна уникнути.

ПРОТЕ:

Поки йдеться лише про декларації. А ось чи будуть обіцянки втілені в реальність - покаже майбутнє.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини