Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕЛЕКТРОННІ ПЕТИЦІЇ

29 жовтня 2015, 09:05
194
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Набрав чинності Закон «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції» від 02.07.2015 р. № 577-VIII.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Нові норми врегулювали порядок подання та розгляду електронної петиції як особливої форми колективного звернення громадян до органів влади та місцевого самоврядування.

Громадяни можуть звернутися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, органу місцевого самоврядування з електронною петицією через офіційний веб-сайт органу, якому вона адресована, або веб-сайт громадського об'єднання, що здійснює збір підписів на підтримку електронної петиції. В електронній петиції має бути викладена суть звернення, зазначено прізвище, ім'я, по батькові автора (ініціатора) електронної петиції, адреса електронної пошти. На сайті відповідного органу або громадського об'єднання, що здійснює збір підписів, обов'язково зазначаються дата початку збору підписів та інформація про загальну кількість і перелік осіб, котрі підписали електронну петицію.

ПРОТЕ:

На даний час електронні петиції вже можна подавати Президенту. Інші органи поки не такі оперативні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини