Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗМІНИ ДЛЯ БАНКІВ

29 жовтня 2015, 09:01
209
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

27 жовтня 2015 року набрала чинності постанова НБУ від 23.10.2015 № 721 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України», якою, зокрема, вдосконалено порядок здійснення валютних операцій на умовах «своп».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Постанова № 721 надає можливість міжнародним фінансовим організаціям (МФО) додатково залучати гривневі ресурси для їх подальшого спрямування на кредитування українських позичальників. Для цього регулятор надав право уповноваженим банкам здійснювати валютні операції на умовах «своп» з МФО.

Також розширено перелік валют, з якими уповноваженим банкам дозволяється здійснювати операції «своп». Досі вони мали можливість проводити валютні «свопи» виключно з вільно конвертованими валютами, які широко використовуються для здійснення платежів за міжнародними операціями, продаються на головних валютних ринках світу й дозволяються для здійснення інвестицій в Україну (валютами 1-ої групи Класифікатора іноземних валют та банківських металів. З 27 жовтня це обмеження не діє.

ПРОТЕ:

Питання лише в тому, наскільки активно використовуватимуться в Україні валюти, які не мають широкого обігу в світі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини