Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕКРУТИНГОВІ КОМПАНІЇ

27 жовтня 2015, 09:04
196
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінсоцполітики оновило Порядок подання форми звітності № 1-ПА «Інформація про кількість працевлаштованих громадян суб'єктами господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні та здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців». Про це йдеться в наказі від 7 серпня 2015 року № 815.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Звітність заповнюється суб'єктами господарювання, які надають послуги з посередництва в працевлаштуванні, і суб'єктами господарювання, які здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботдавців.

Звітність подається щороку не пізніше 15 січня після звітного року районним, міським, районним у містах органам служби зайнятості за місцем ведення діяльності.

Розділ I звітності заповнюється суб'єктами господарювання, які мають ліцензію з посередництва в працевлаштуванні за кордоном. У цьому розділі зазначається розподіл кількості працевлаштованих громадян за кордоном у звітному році за країнами світу згідно із затвердженою наказом держслужби статистики Класифікацією країн світу, чинною станом на дату складання звітності.

Підрозділ 2 містить розподіл кількості працевлаштованих за кордоном громадян за статтю, віковими групами, рівнем освіти, тривалістю роботи.

У підрозділі 3 зазначається розподіл кількості громадян, працевлаштованих за кордоном у звітному році, які до виїзду за кордон працювали в Україні (за видами економічної діяльності).

У підрозділі 4 зазначається розподіл кількості громадян, працевлаштованих за кордоном у звітному році, які до виїзду за кордон працювали в Україні (за професійними групами).

Розділ II звітності заповнюється суб'єктами господарювання, які надають послуги з посередництва в працевлаштуванні в Україні. У цьому розділі зазначається кількість громадян, працевлаштованих у звітному році, у тому числі за професіями (посадами) та за розміром зарплати.

Розділ III звітності заповнюється суб'єктом господарювання, який наймає працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця. У цьому розділі зазначається кількість громадян, направлених на роботу суб'єктом господарювання в звітному році згідно з укладеними трудовими договорами, а також кількість роботодавців (включаючи фізосіб), у яких працювали такі особи в звітному році.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що нова форма звітності передбачає надання більш докладної інформації, а це збільшить витрати часу на її заповнення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини