Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НЕСВОЄЧАСНА СПЛАТА ПОДАТКІВ

23 жовтня 2015, 09:04
172
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Як зазначається в листі ДФС № 9647/Б/99-99-10-03-02-14, за порушення строків зарахування податків до бюджетів або державних цільових фондів, установлених Законом «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні», з вини банку чи органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, у якому відкриваються рахунки платників у системі електронного адміністрування ПДВ, такий банк / орган сплачує пеню за кожен день прострочення, включаючи день сплати, і штрафні санкції в розмірах, установлених ПК, а також несе іншу відповідальність, установлену ПК, за порушення порядку своєчасного й повного внесення податків, зборів, платежів до бюджету або державного цільового фонду.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

При цьому платник податків звільняється від відповідальності за несвоєчасне перерахування або перерахування не в повному обсязі таких податків, зборів та інших платежів до бюджетів і державних цільових фондів. Зазначені норми встановлені п. 129.6 ст. 129 ПК.

Згідно з п. 129.7 ст. 129 ПК не вважається порушенням строку перерахування податків, зборів, платежів із вини банку порушення, вчинене в результаті регулювання НБУ економічних нормативів такого банку, що призводить до нестачі вільного залишку коштів на такому кореспондентському рахунку.

Якщо в майбутньому банк або його правонаступники відновлюють платоспроможність, відлік строку зарахування податків, зборів та інших платежів починається з моменту такого відновлення.

Контролюючий орган не застосовує до суб'єкта господарювання штрафних санкцій у разі несвоєчасного перерахування(неперерахування) податків, зборів, платежів до бюджетів і державних цільових фондів із вини банку, у тому числі внаслідок регулювання НБУ економічних нормативів такого банку.

ПРОТЕ:

Суб'єкт господарювання повинен надати контролюючому органу заяву з копіями платіжних документів, які засвідчують факт подання їх до установ банку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини