Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕКСПОРТ ЛІСУ

20 жовтня 2015, 09:01
317
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Постановою від 13 жовтня 2015 року № 826 Кабмін врегулював деякі питання видачі сертифіката про походження лісоматеріалів і виготовлених із них пиломатеріалів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Встановлено, що сертифікати про походження лісоматеріалів і виготовлених із них пиломатеріалів, видані відповідно до Тимчасового порядку видачі сертифіката про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій, є дійсними до прийняття Порядку видачі сертифіката про походження лісоматеріалів і виготовлених із них пиломатеріалів, передбаченого ст. 3 Закону про особливості держрегулювання підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів.

ПРОТЕ:

Зазначимо, що минулого тижня набрав чинності п. 3 Закону № 325-VIII, згідно з яким митниці здійснюють митне оформлення експорту лісо- та пиломатеріалів за умови подання експортером сертифіката про походження лісоматеріалів і виготовлених із них пиломатеріалів. Законом встановлено, що порядок видачі сертифіката затверджується Кабміном. Для затвердження такого порядку було відведено 3 місяці, але за цей час документ не було прийнято. Таким чином, у зв'язку з відсутністю необхідних документів деревообробні підприємства України були вимушені повністю зупинити роботу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини