Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БОРОТЬБА З КОРУПЦІЄЮ

15 жовтня 2015, 09:06
174
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 3040 «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроектом пропонується закріпити на законодавчому рівні інституційний механізм розшуку активів, що підлягають арешту, їх повернення й управління арештованими активами.

Документом також передбачається визначити правові засади організації та діяльності окремого незалежного органу, відповідального за провадження такої діяльності, - Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Основними завданнями Нацагентства будуть:

- проведення аналізу статистичних даних, результатів досліджень та іншої інформації щодо виявлення, розшуку та управління активами;

- підготовка пропозицій з формування та реалізації держполітики у сфері виявлення, розшуку та управління активами, розробка проектів нормативно-правових актів з цих питань;

- здійснення заходів з виявлення, розшуку, оцінки активів, за зверненням слідчого, прокурора, суду (слідчого судді);

- організація здійснення заходів, пов'язаних з оцінкою, обліком та управлінням активами;

- ведення Єдиного державного реєстру активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні;

- здійснення співробітництва з органами іноземних держав, до компетенції яких відноситься виявлення, розшук та управління активами, іншими компетентними органами іноземних держав, міжнародними організаціями;

- участь у забезпеченні представництва прав та інтересів України в зарубіжних юрисдикційних органах у справах, пов'язаним з поверненням активів, отриманих від корупційних та інших злочинів, в Україну.

ПРОТЕ:

Слід зазначити, що у своїй діяльності новий орган буде підзвітний Верховній Раді, а підконтрольний і відповідальний перед Кабміном.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини