Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗАЛІЗНИЧНИЙ ТРАНСПОРТ

7 жовтня 2015, 09:02
218
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінінфраструктури надіслало на розгляд Кабінету Міністрів два основні законопроекти, прийняття яких забезпечить передумови реформування залізничної галузі: «Про залізничний транспорт» та «Про державне регулювання у сфері транспорту».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроект «Про залізничний транспорт» покликаний запровадити кардинальні зміни в галузі. Після його прийняття парламентом створяться передумови для лібералізації ринку залізничних перевезень, буде впроваджено поняття замовлень на соціальні перевезення, введено в дію нові принципи формування тарифів.


Головна мета законопроекту «Про державне регулювання у сфері транспорту» - створення державного колегіального органу (Національної комісії з регулювання в сфері транспорту), який відповідатиме за тарифоутворення у всіх транспортних галузях.


Для подання на розгляд Кабміну законопроекти були допрацьовані Міністерством інфраструктури з урахуванням зауважень Мін'юсту, Мінекономіки, Антимонопольного комітету, Міністерства фінансів, Державної регуляторної служби, Міністерства аграрної політики та продовольства.


Після отримання погодження уряду законопроекти будуть направлені на реєстрацію до Верховної Ради.

ПРОТЕ:

Варто чекати, що під час розгляду проектів до них буде внесено чимало правок.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини