Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОРТОВА ГАЛУЗЬ

5 жовтня 2015, 08:40
182
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінінфраструктури і Мінекології ініціюють зміни до законодавства, які врегулюють порядок радіологічного й екологічного контролю. Таке рішення прийнято за результатами робочої поїздки заступника Міністра інфраструктури України Юрія Васькова і заступника Міністра екології та природних ресурсів - керівника апарату Світлани Коломієць до Іллічівського та Одеського морських портів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Під час візиту представники міністерств стали свідками процедур екологічного та радіологічного контролю суден і вантажів, поспілкувалися з капітаном судна, агентом і фахівцями морського порту. Зокрема, обговорювали те, що чинним законодавством не врегульовано порядок визначення фактичного погіршення якості води в акваторії морського порту. Не регламентовано законодавчо й порядок взяття проб ізольованих баластних вод і проведення їх аналізу. Тому представники відомств домовилися про розробку та внесення на розгляд уряду проекту постанови для порівняння вод при контролі забруднення не з чинними нормативами гранично допустимої концентрації, які значно застаріли, а з фоновими показниками, а також порядку взяття проб ізольованих баластних вод і проведення їх аналізу.

Крім того, планується ініціювати внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України № 198 від 20.03.95 «Про здійснення екологічного контролю в пунктах пропуску через державний кордон», а також Правил охорони внутрішніх морських вод і територіального моря України від забруднення та засмічення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29.02.96 № 269. Зокрема, йшлося про проведення екологічного контролю суден виключно у разі, якщо з судна викидаються видимі плавучі долі або спостерігаються видимі сліди нафти або нафтовмісних чи інших забруднюючих речовин у районі скидання, що призводить до фактичного погіршення якості води щодо фонових показників у районі водокористування.

ПРОТЕ:

Точні строки внесення зазначених законодавчих змін поки не відомі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини