Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРО НЕСПРАВНІСТЬ РРО

30 вересня 2015, 09:05
159
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна фіскальна служба роз'яснила, протягом якого строку суб'єкт господарювання повідомляє контролюючий орган про несправність РРО, пошкодження засобів контролю і яка передбачена відповідальність у разі неповідомлення.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У разі виявлення несправностей РРО, а також пошкодження засобів контролю суб'єкт господарювання повинен повідомити про це центр сервісного обслуговування протягом робочого дня, а також контролюючий орган - протягом двох робочих днів після дня виявлення несправностей.

Водночас Законом № 265 не передбачено відповідальність за неповідомлення контролюючого органу про виявлення несправностей РРО, а також пошкодження засобів контролю.

При цьому за непроведення розрахункових операцій через РРО застосовуються фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону № 265.

ПРОТЕ:

Таким чином, у разі якщо суб'єкт господарювання має два і більше РРО, несвоєчасне інформування податківців про несправність одного з них штрафних санкцій не тягне (за умови, що цей РРО не використовується при провадженні діяльності).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини