Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДЕРЖАВНИЙ НАГЛЯД

30 вересня 2015, 09:02
210
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Комітет ВР з питань промислової політики та підприємництва розглянув два законопроекти (№ 2418а і № 2531а), якими передбачаються зміни щодо здійснення державного нагляду за господарською діяльністю, і прийняв рішення рекомендувати парламенту прийняти їх за основу.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроектом № 2418а пропонується вдосконалити та модернізувати держнагляд у сфері госпдіяльності, підвищити рівень взаємної довіри між суб'єктами господарювання й органами держнагляду, сприяти затвердженню партнерських відносин між державою та підприємцями. Тому очікується, що його прийняття приведе до загального пожвавлення та детінізації госпдіяльності, досягнення балансу між інтересами держави, суспільства та бізнесу при здійсненні держнагляду, посилення правової захищеності суб'єктів господарювання тощо.

Законопроектом № 2531а передбачається створення інтегрованої автоматизованої системи держнагляду про всі заходи держнагляду, а також усунення деяких внутрішніх протиріч у Законі «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», що в цілому повинно сприяти впорядкуванню нормативно-правового поля та захисту від зайвого втручання посадових осіб контролюючих органів у діяльність суб'єктів господарювання при проведенні заходів держнагляду.

ПРОТЕ:

Слід зазначити, що надалі вказані законопроекти доведеться пов'язувати між собою, оскільки в деяких моментах вони демонструють різні підходи до вирішення одних і тих же проблем.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини