Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТРАНСФЕРТНЕ ЦІНОУТВОРЕННЯ

29 вересня 2015, 09:05
183
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Наказом від 14 серпня 2015 року № 706 Мінфін затвердив Порядок опитування уповноважених, посадових осіб та/або працівників платника податків з питань трансфертного ціноутворення.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Контролюючий орган самостійно визначає необхідність проведення опитування уповноважених, посадових осіб та/або працівників платника податків, етапи опитування й обсяг питань, за якими необхідно провести таке опитування.

Опитування проводиться з метою дослідження дотримання платником податків принципу «витягнутої руки» відповідно до п. 39.1 ст. 39 розділу I ПК під час проведення ним контрольованих операцій. Зокрема, перевіряється відповідність умов контрольованого правочину принципу «витягнутої руки», об'єктивність та повнота проведення платником податків економічного та функціонального аналізу контрольованої операції та відображення відповідної інформації у звіті про контрольовані операції та/або інформації про досконалі контрольовані правочини та/або в документації з трансфертного ціноутворення.

Опитування проводиться шляхом очної зустрічі посадової особи контролюючого органу та відповідного уповноваженого посадової особи або працівника платника податків.

Результати опитування оформляються протоколом, який складається у двох екземплярах і підписується посадовою особою контролюючого органу, який проводив опитування. Другий екземпляр протоколу опитування уповноважених, посадових осіб та працівників платника податків з питань трансфертного ціноутворення вручається опитуваному, про що в першому екземплярі робиться відповідний запис.

У разі відмови уповноваженої посадової особи або працівника платника податків давати пояснення під час опитування та підписання протоколу опитування уповноважених, посадових осіб та/або працівників платника податків з питань трансфертного ціноутворення, посадовими особами контролюючого органу складається відповідний акт, що засвідчує факт такої відмови.

ПРОТЕ:

Зазначимо, що платник податків зобов'язаний сприяти контролюючому органу в проведенні опитування уповноважених, посадових осіб та/або працівників платника податків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини