Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОБЛІК ДОРОГОЦІННИХ МЕТАЛІВ І КАМІННЯ

28 вересня 2015, 08:34
362
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерство фінансів затвердило Методичні рекомендації щодо обліку дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного походження та напівдорогоцінного каміння, виробів з них та матеріалів, що їх містять.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Методичні рекомендації застосовуються юрособами всіх форм власності і ФОП (далі - суб'єкти), що здійснюють операції з дорогоцінними металами і дорогоцінним камінням, дорогоцінним камінням органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, для розробки і затвердження суб'єктами внутрішніх інструкцій щодо обліку дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, виробів з них і матеріалів, що їх містять.

Організація обліку дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння повинна забезпечити контроль за їхнім рухом на всіх стадіях та операціях технологічних, виробничих та інших процесів, пов'язаних з переробкою, обробкою, використанням, застосуванням, витрачанням і реалізацією дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння.

Облік дорогоцінних металів організовується суб'єктами відповідно до затверджених ними схем руху дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння.

Для забезпечення контролю за використанням, цільовим призначенням, витрачанням, зберіганням дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння на кожній стадії технологічного процесу виготовлення продукції або її реалізації за кожною матеріально відповідальною особою, кожним місцем зберігання організовується оперативний облік. Дані оперативного обліку використовуються у бухгалтерському обліку.

Організацію оперативного обліку дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння забезпечують керівник і головний бухгалтер (бухгалтер) підприємства.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що виконання вимог щодо оперативного обліку в структурних підрозділах повинно забезпечуватися безпосередньо керівниками цих підрозділів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини