Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СЛУЖБА ФІНАНСОВИХ РОЗСЛІДУВАНЬ

25 вересня 2015, 09:04
193
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

На офіційному сайті Державної фіскальної служби України розміщено до обговорення проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України у зв'язку з проведенням реформи».

Законопроект розроблено з метою реалізації рекомендацій місії Міжнародного валютного фонду щодо реформування системи органів фіскальної служби.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, запропоновано викласти розділ XVIII-2 «ПОДАТКОВА МІЛІЦІЯ» Податкового кодексу у новій редакції: «Розділ XVIII-2. СЛУЖБА ФІНАНСОВИХ РОЗСЛІДУВАНЬ». Таким чином, можливе врегулювання діяльності Служби фінансових розслідувань, окреслення її завдань та повноважень.

Передбачено, що завданнями та повноваженнями Служби фінансових розслідувань, крім іншого, будуть:

  • запобігання кримінальним та іншим правопорушенням у сфері оподаткування, митній та бюджетній сферах, їх розкриття, розслідування; запобігання та протидія контрабанді; боротьба з порушеннями митних правил; провадження у справах про адміністративні правопорушення;

  • розшук осіб, які переховуються від слідства та суду за кримінальні та інші правопорушення у сфері оподаткування, митній та бюджетній сферах;

  • проведення оперативно-розшукової діяльності, здійснення досудового розслідування в межах компетенції;

  • забезпечення безпеки діяльності контролюючих органів та їх працівників, а також захист працівників від протиправних посягань, пов'язаних з виконанням ними службових обов'язків.

ПРОТЕ:

Проект передбачає, що Служба фінансових розслідувань буде діяти у структурі ДФС, як досі діяла і діє податкова міліція.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини