Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДОРОГИ ДЕРЖЗНАЧЕННЯ

23 вересня 2015, 09:01
266
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабінет Міністрів постановою від 16 вересня 2015 року № 712 затвердив перелік автомобільних доріг загального користування державного значення.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Кабмін раз на 3 роки затверджує перелік доріг державного значення, у тому числі їх ділянок, які поєднуються з вулицями міст та інших населених пунктів і фінансуються з державного бюджету.

Автомобільні дороги державного значення поділяються на міжнародні, національні, регіональні та територіальні.

До міжнародних автомобільних доріг належать дороги, що суміщаються з міжнародними транспортними коридорами та/або входять до Європейської мережі основних, проміжних, з'єднувальних автомобільних доріг та відгалужень, мають відповідну міжнародну індексацію та забезпечують міжнародні автомобільні перевезення.

До національних автомобільних доріг належать дороги, що суміщені з національними транспортними коридорами і не належать до міжнародних автомобільних доріг, та автомобільні дороги, що з'єднують столицю України - місто Київ, адміністративний центр АР Крим, адміністративні центри областей, місто Севастополь між собою, великі промислові та культурні центри з міжнародними автомобільними дорогами.

До регіональних автомобільних доріг належать дороги, що з'єднують дві або більше області між собою, автомобільні дороги, що з'єднують основні міжнародні автомобільні пункти пропуску через державний кордон, морські й авіаційні порти міжнародного значення, найважливіші об'єкти національної культурної спадщини, курортні зони з міжнародними та національними автомобільними дорогами.

До територіальних автомобільних доріг належать дороги, що з'єднують адміністративні центри АР Крим і областей з адміністративними центрами районів, містами обласного значення, міста обласного значення між собою, адміністративні центри районів між собою, а також автомобільні дороги, що з'єднують з дорогами державного значення основні аеропорти, морські та річкові порти, залізничні вузли, об'єкти національно-культурного надбання, курортного і природно-заповідного фонду, автомобільні пункти пропуску міжнародного та міждержавного значення через державний кордон.

ПРОТЕ:

Постанова набере чинності лише з 1 січня 2016 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини