Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВИДОБУВАННЯ ПРИРОДНОГО ГАЗУ

18 вересня 2015, 09:01
167
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін подав до Верховної Ради допрацьований законопроект № 2352а «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування суб'єктів господарювання, що здійснюють видобуток природного газу».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

З метою вирішення невідкладного питання нарощування обсягів видобутку газу та визначення оптимального розміру ставки рентної плати за його видобуток законопроектом пропонується вдосконалити у короткостроковій та довгостроковій перспективі оподаткування суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність з видобутку газу для комерційних цілей.

Зокрема, для суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність з видобутку газу для комерційних цілей, законопроектом передбачається з 1 жовтня 2015 року знизити ставки рентної плати за користування надрами з 55% (з покладів до 5000 м) і 28% (з покладів понад 5000 м) до 29% і 14% відповідно.

Починаючи з 1 січня 2018 року для платників, які здійснюють видобуток комерційного газу, будуть запроваджені нові умови оподаткування. Зокрема, пропонується, залишивши незмінною загальну ставку податку на прибуток підприємств, ввести надбавку до податку на прибуток 15% з розширенням бази оподаткування і встановити ставки рентної плати за користування надрами у розмірі 20% і 10% залежно від глибини добування.

В уряді вважають, що вдосконалення оподаткування суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність з видобутку газу для комерційних потреб, надасть можливість залучення нових інвестицій, що сприятиме нарощуванню обсягів для забезпечення населення газом власного видобутку.

ПРОТЕ:

Таким чином, йдеться лише про тимчасове зниження податків, після чого сукупне податкове навантаження знову зросте.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини