Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВАЛЮТНІ АУКЦІОНИ

17 вересня 2015, 09:05
255
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З метою накопичення міжнародних резервів Національний банк України планує найближчим часом почати практику проведення аукціонів з купівлі іноземної валюти.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У повідомленні НБУ зазначається, що купувати валюту без ризику негативного впливу на обмінний курс гривні регулятору дозволяє багатомісячна стабілізація валютного ринку, а також очікуваний значний приплив в країну валютних надходжень від продажу нового врожаю.

Придбання валюти Нацбанком відбуватиметься в незначних обсягах. «Сума валюти, яку купуватиме НБУ, становитиме до 10 мільйонів доларів США на день. Іншими словами, регулятор може купити, наприклад, 5 або 7 млн доларів США - залежно від суми, яку учасники пропонуватимуть за прийнятною ціною, - пояснює Директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко. - Це також дозволить уникнути тиску на обмінний курс гривні».

Планується, що це будуть аукціони, в яких зможуть брати участь всі банки. Вони зможуть подавати декілька заявок з різними курсами, і Національний банк задовольнятиме заявки, починаючи з найнижчого курсу продажу іноземної валюти.

При цьому регулятор залишає за собою право визнати аукціон таким, що не відбувся, якщо від банків надійдуть неприйнятні пропозиції.

ПРОТЕ:

Деталі щодо проведення аукціонів, зокрема, дата і час, обсяг купівлі тощо, публікуватимуться окремо перед кожним аукціоном.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини