Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ІНВЕСТОР НА МИТНИЦІ

16 вересня 2015, 09:01
176
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

ДФС у листі № 19204/6/99-95-42-01-16-01 роз'яснила особливості оподаткування митними платежами майна, що ввозиться в Україну як внесок іноземного інвестора до статутного капіталу підприємства з іноземними інвестиціями.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно зі ст. 18 розділу IV Закону № 93/96-ВР «Про режим іноземного інвестування» оподаткування митом майна, яке ввозиться в Україну як внесок іноземного інвестора до статутного капіталу підприємств з іноземними інвестиціями, здійснюється в порядку, встановленому Митним кодексом.

Частиною 2 ст. 287 МК визначено, що товари (крім товарів для реалізації або використання з метою, безпосередньо не пов'язаною зі здійсненням підприємницької діяльності), які ввозяться на митну територію України на строк не менше 3 років іноземними інвесторами з метою інвестування або як внесок до статутного капіталу підприємства з іноземними інвестиціями, звільняються від сплати ввізного мита.

ПРОТЕ:

У разі відчуження майна раніше 3 років з часу зарахування його на баланс, виникає обов'язок зі сплати ввізного мита, пені та ПДВ в сумі збільшеного податкового зобов'язання з цього податку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини