Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОРГІВЛЯ ПИВОМ

16 вересня 2015, 09:02
215
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Фізособи - підприємці - платники ЄП, зокрема 1 і 2 груп, які здійснюють роздрібну торгівлю пивом, при розрахунках готівкою зобов'язані застосовувати належним чином зареєстровані РРО чи використовувати книги обліку розрахункових операцій і розрахункові книжки у визначених законодавством випадках. Про це розповіла ДФС у листі № 19201/6/99-95-42-01-16-01.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Нагадаємо, що з 1 червня 2015 року діяльність з роздрібної торгівлі пивом підлягає ліцензуванню на загальних підставах, передбачених для алкогольних напоїв.

Слід зазначити, що згідно зі ст. 3 Закону № 265/95 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов'язані проводити розрахункові операції на повну суму купівлі через зареєстровані, опломбовані та переведені у фіскальний режим роботи РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом № 265/95, із застосуванням розрахункових книжок.

Згідно з п. 296.10 ст. 296 ПК РРО не застосовуються платниками єдиного податку 1 групи і, зокрема, платниками єдиного податку 2 групи (фізособи-підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн грн. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 млн грн, застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов'язковим.

ПРОТЕ:

Нагадаємо, що мораторій на перевірки не охоплює перевірок дотримання законодавства про РРО. Тобто при торгівлі пивом перевірки можливі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини