Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ІНФОРМАЦІЯ ПРО КЛІЄНТА

16 вересня 2015, 09:04
438
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін затвердив Порядок надання державними органами, державними реєстраторами на запит суб'єкта первинного фінансового моніторингу інформації про клієнта.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У разі виникнення сумнівів у достовірності чи повноті поданої клієнтом (представником клієнта) інформації про клієнта суб'єкт вживає заходів щодо проведення його поглибленої перевірки. При цьому суб'єкт має право звернутися до державних органів, державних реєстраторів із запитом щодо надання ними необхідної інформації.

На запит суб'єкта інформацію про клієнта надають:

  • державні органи - Мін'юст, ДФС, ДМС та відділи державної реєстрації актів цивільного стану;

  • державні реєстратори.

Запит надсилається суб'єктом за місцезнаходженням відповідного державного органу, державному реєстратору у письмовій формі, підписується керівником суб'єкта або особою, яка його заміщує, та скріплюється печаткою (за наявності) суб'єкта. Запит може надсилатися також в електронній формі. Формат електронної взаємодії та форма надання інформації визначаються державними органами відповідно до вимог законодавства щодо захисту інформації з обмеженим доступом.

У запиті зазначаються підстави для надання державними органами, державними реєстраторами інформації про клієнта, її перелік та мета використання такої інформації. До запиту додається копія довідки про обліковий ідентифікатор.

Державні органи, державні реєстратори надають протягом 10 робочих днів суб'єкту інформацію про клієнта, передбачену ч. 9 - 19 ст. 9 Закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення». Зазначена інформація надається безоплатно.

ПРОТЕ:

Таким чином банки, нотаріуси, адвокати, ріелтори отримують можливість детальніше вивчити свого клієнта.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини