Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПЕРЕВІРКИ РРО

28 серпня 2015, 09:02
178
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна фіскальна служба запровадила новий електронний сервіс, за допомогою якого громадяни і суб'єкти господарювання можуть отримати інформацію, чи зареєстрований конкретний реєстратор розрахункових операцій в органах ДФС.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Так, наприклад, будь-який громадянин, придбавши товар у магазині, за отриманим фіскальним чеком може перевірити, чи зареєстрований в органах ДФС касовий апарат, на якому продавцем товарів або послуг було роздруковано цей чек.

У свою чергу, суб'єкт господарювання завдяки сервісу, зокрема, може отримати дані про фіскальні номери РРО, найменування суб'єкта господарювання, дату реєстрації, номер останньої книги обліку розрахункових операцій (КОРО), зареєстрованої на такий РРО, і дату її реєстрації тощо.

Також новий електронний сервіс містить інформацію про зареєстрованих суб'єктами господарювання книгах обліку розрахункових операцій.

Користувач сервісу може отримати інформацію щодо фіскальних номерів РРО і КОРО, реєстрацію яких скасовано за заявою суб'єкта господарювання або за ініціативою органів ДФС.


ПРОТЕ:

Наразі відомство не повідомляє, чи буде воно якось фіксувати випадки виявлення незареєстрованих РРО на підставі запитів громадян.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини