Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОДАТКОВА НАКЛАДНА

26 серпня 2015, 09:00
156
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Не може бути зареєстрована в ЄРПН податкова накладна, в якій у графах 8 - 13 розділу III зазначено показники з від'ємним значенням (зі знаком «-»). Такого висновку дійшла ДФС у листі № 1419/99-99-19-03-01.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Відповідно до п. 201.10 ст. 201 Податкового кодексу при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов'язаний у встановлені строки скласти податкову накладну і зареєструвати її в ЄРПН і надати покупцю на його вимогу.

Податкові накладні, що надаються покупцеві, а також податкові накладні, складені за операціями з постачання товарів/послуг, що звільнені від оподаткування, підлягають реєстрації в ЄРПН.

Згідно з п. 201.7 ст. 201 ПК податкова накладна складається на кожне повне або часткове постачання товарів/послуг, а також на суму коштів, що надійшли на поточний рахунок як попередня оплата (аванс).

Згідно з п. 201.1 ст. 201 ПК та Порядком заповнення податкової накладної у податковій накладній зазначаються, зокрема, кількість товарів/послуг, їх ціна, сума податку та загальна сума, що підлягає сплаті за поставлені товари/послуги.

Таким чином, при здійсненні постачання товарів/послуг у податковій накладній вказується загальна сума коштів, що підлягають сплаті з урахуванням ПДВ, а тому сума податку не може мати від'ємне значення.

Пунктом 9 Порядку ведення ЄРПН визначено, що причиною відмови у прийнятті податкової накладної та розрахунку коригування до реєстрації в ЄРПН є, зокрема, наявність помилок при заповненні податкової накладної.

ПРОТЕ:

Нульове значення в цих графах може бути присутнім.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини