Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВІДКРИТІ ЗАЯВКИ НА ТОРГОВЕЛЬНІ МАРКИ

25 серпня 2015, 09:00
175
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З 21 серпня Державна служба інтелектуальної власності України на своєму офіційному сайті відкрила онлайн-доступ до інформації про заявки на торговельні марки, який актуалізуватиметься щодня.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Це дозволить правовласникам вчасно відстежувати подані заявки, які можуть порушувати їх права інтелектуальної власності та не допускати реєстрації недобросовісних торговельних марок шляхом подання заперечень.

За словами Голови ДСІВ Алли Жарінової, питання вільного доступу до інформації про заявки на торговельні марки неодноразово порушувалося у відповідних рекомендаціях парламентських слухань. На виконання цих рекомендацій ДСІВ забезпечує вільний доступ до інформації про подані заявки.

Керуючись у своїй діяльності принципами прозорості та відкритості, ДСІВ відповідає високим стандартам якості роботи провідних європейських відомств з питань інтелектуальної власності.

Доступ до Інтерактивної БД «Заявки на знаки для товарів і послуг, взяті до розгляду» можна отримати в розділі «Інформаційні ресурси» - «Електронні інформаційні ресурси» - «Бази даних, інформаційно-довідкові системи» - «Знаки для товарів і послуг».

ПРОТЕ:

Така відкритість має й іншу сторону: можна буде відстежувати заявки конкурентів та на основі цього передбачати, які нові продукти вони мають намір виводити на ринок.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини