Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗОНА АТО

26 серпня 2015, 09:06
236
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Закон № 649-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції» набрав чинності 23 серпня 2015 року.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Цим законодавчим актом Закон про боротьбу з тероризмом доповнено статтею 14-1, в якій говориться, що переміщення товарів до району або з району проведення АТО здійснюється у порядку, що встановлюється Кабміном за поданням СБУ.

Згідно з новою статтею 204-3 КпАП порушення порядку переміщення товарів до району або з району проведення АТО тягне за собою накладення штрафу на осіб, які переміщують такі товари, в розмірі від 10 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких товарів. Ті ж дії, вчинені особою, яку протягом року було вже піддано адміністративному стягненню за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів з конфіскацією.


Внесено також зміни до частини 1 статті 221 КпАП, якими розгляд справ про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 204-3, віднесено до компетенції районних, районних у місті, міських або міськрайонних судів.


Крім того, змінами до пункту 1 частини 1 статті 255 КпАП надано право посадовим особам органів державної податкової служби складати протоколи про адмінправопорушення, передбачені статтею 204-3.


ПРОТЕ:

Зазначимо, що Закон набрав чинності після 14 днів з дня опублікування, і в цей же термін Кабмін повинен був затвердити порядок переміщення товарів до району або з району проведення АТО.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини