Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МІЖНАРОДНІ АВТОПЕРЕВЕЗЕННЯ

25 серпня 2015, 09:01
146
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:
Мінінфраструктури оприлюднило проекти наказів, що змінюють процедуру оформлення та видачі дозволів Європейській Конференції Міністрів Транспорту (ЄКМТ) і разових дозвільних документів на міжнародні автоперевезення. Зміни стосуються наказу Міністерства від 20 серпня 2004 року № 757.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно з новою редакцією документа процедура розподілу, оформлення та видачі дозволів на міжнародні автоперевезення виключає людський чинник і ліквідовує ґрунт для корупції. За задумом відомства всі процеси будуть максимально відкриті, рішення комісії з прийому документів таі комісії з розподілу дозволів ЄКМТ публікуватимуться на офіційному сайті Міністерства. Для перевізників зменшаться фінансові ризики та тиск з боку органів влади, що дозволить досягти максимальної легалізації роботи та підвищення рівня конкуренції між учасниками ринку.

З метою неупередженого розподілу дозволів серед автоперевізників Мінінфраструктури більше не зберігатиме за собою право так званого резерву дозволів, який зараз становить 2% від загальної кількості. У новому Порядку повністю відміняється поняття «Квоти перевізника». Разові дозвільні документи видаватимуться за фактом прибуття автомобіля до пункту видачі документів незалежно від того, скільки перевізник використовував їх до цього. Інформація про залишки таких дозволів буде доступна в онлайн-режимі на постійній основі.

Передбачено також введення ліберальнішого підходу до подачі документів на отримання дозволів ЄКМТ на міжнародні автоперевезення. Перевізники, які допустили помилку в даних або подали не всі необхідні документи, матимуть можливість виправитися без виключення з конкурсу.

ПРОТЕ:

Нові правила можуть привести до істотного перерозподілу часток на ринку міжнародних перевезень.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини