Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДОЗВОЛИ НА НАДРОКОРИСТУВАННЯ

21 серпня 2015, 09:05
163
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінприроди за результатами широкого обговорення розробило нові прозорі умови надання надр у користування.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, напрацьовано зміни до чинного порядку надання надр в користування та порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів. Нові редакції схвалено бізнесом, громадськістю, міжнародними експертами.

У нових редакціях усунено винятки, які дають можливість отримувати надра в користування за позаконкурсною, не зовсім прозорою процедурою. Зокрема, це стосується підприємств, які мали державну частку 25%, проте насправді наданими преференціями часто користувалися не чисті на руку ділки.

Зміни, в першу чергу, направлені на досягнення прозорості процесу. Інформація про кожний етап одержання дозволу на користування надрами публікуватиметься на сайті Держгеонадр. Також онлайн транслюватиметься і сам аукціон. Важливою новелою є право як фізичних, так і юридичних осіб ініціювати проведення аукціону. Повідомлення про проведення аукціону публікуватиметься не за 15, а за 75 днів. У цілому спрощується доступ до геологічної інформації.

ПРОТЕ:

На сьогодні нові антикорупційні правила користування надрами направлені на погодження. У Мінприроди сподіваються, що у вересні вони будуть винесені на розгляд Кабміну і прийняті.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини