Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФІНАНСОВИЙ МОНІТОРИНГ

21 серпня 2015, 09:03
226
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

НКЦПФР затвердила Порядок контролю за дотриманням професійними учасниками фондового ринку (ринку цінних паперів) вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Порядок поширюється на суб'єктів первинного фінансового моніторингу, які є професійними учасниками фондового ринку (ринку цінних паперів) (ліцензіатами) - юридичними особами, які отримали відповідно до Закону «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні» ліцензію на здійснення певного виду професійної діяльності на ринку цінних паперів, та їх відокремлені підрозділи.

Порядок не розповсюджується на суб'єктів первинного фінансового моніторингу, які є банками / філіями іноземних банків, що отримали ліцензію на здійснення певного виду професійної діяльності на ринку цінних паперів.

Перевірки здійснюються шляхом проведення планових виїзних та позапланових виїзних і безвиїзних перевірок. Участь у перевірках за погодженням з НКЦПФР має право брати працівник Держфінмоніторингу.

Місцем проведення перевірки є приміщення професійного учасника фондового ринку (ринку цінних паперів) за його місцезнаходженням (тимчасовим місцезнаходженням) та/або приміщення НКЦПФР.

ПРОТЕ:

Слід звернути увагу, що перевіряючі мають право тимчасово вилучати документи, які свідчать про наявність порушення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини