Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПЛАТА ЗА ЗЕМЛЮ

21 серпня 2015, 09:02
108
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна фіскальна служба роз'яснила, що нова форма податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) використовуватиметься для складання звітності починаючи з 1 січня 2016 року, у тому числі і для самостійного виправлення помилок, допущених у податковій звітності за попередні звітні (податкові) періоди.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Нову форму податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) затверджено наказом Міністерства фінансів від 16.06.2015 № 560, який набрав чинності 31 липня 2015 року.

Платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щорічно станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають до відповідного контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік з розбиттям річної суми рівними частками за місяцями.

Платник плати за землю має право подавати щомісячно звітну податкову декларацію, що звільняє його від обов'язку подання податкової декларації не пізніше 20 лютого поточного року, протягом 20 календарних днів місяця, наступного за звітним.

Базовим податковим (звітним) періодом для плати за землю є календарний рік.

ПРОТЕ:

Цілком можливо, що наступного року нас очікує чергова зміна декларації, оскільки Мінфін вже анонсував проведення податкової реформи.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини