Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОБГОВОРЕННЯ ПОДАТКОВОЇ РЕФОРМИ

19 серпня 2015, 09:05
188
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерство фінансів України у рамках обговорення податкової реформи пропонує спростити існуючі правила контролю за трансфертним ціноутворенням та операціями з пов'язаними особами, а також уточнити вимоги до операцій з державами, т. н. низькоподаткових юрисдикцій - офшорами.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Для великого бізнесу пропонується скасувати спеціальні правила для біржових товарів, для малого - скасувати вимоги з підготовки документації з трансфертного ціноутворенню. Пропонується спростити вимоги до порівняльних операцій, до документації для послуг з низькою доданою вартістю, уточнити правила для низькоподаткових юрисдикцій і дозволити подавати документи в електронному вигляді, йдеться в презентаційних матеріалах Мінфіну, підготовлених до громадського обговорення.

Крім того, Мінфін пропонує дозволити компенсаційне коригування результатів діяльності за підсумками року, але при цьому зняти фінансовий поріг для контрольованих операцій і визначити додаткові вимоги до розкриття інформації для великих компаній.

ПРОТЕ:

Зняття порогу для контрольованих операцій може привести до істотного розширення кола осіб, яким доведеться застосовувати правила трансфертного ціноутворення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини