Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СФЕРА ТРАНСПЛАНТАЦІЇ

18 серпня 2015, 09:01
181
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

11 - 13 серпня 2015 року делегація Міністерства охорони здоров'я України на чолі з першим заступником Міністра Олександрою Павленко перебувала з робочим візитом у Мінську. Метою візиту було ознайомлення із законодавчою базою та досвідом роботи медичних установ Республіки Білорусь з питань трансплантації органів і тканин.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

За підсумками візиту було прийнято спільне рішення з Міністерством охорони здоров'я Білорусі розробити та підписати угоду про співробітництво між двома відомствами.

«Важливу роль у розвитку трансплантації у Білорусі зіграла «презумпція згоди». Шлях був довгим, були розроблені підзаконні акти, що регулюють координацію, маршрутизацію, створено реєстр донорів і реципієнтів. Ми ознайомилися з цими підзаконними актами з метою можливого застосування в нашому законодавстві. І переконалися, що розроблений МОЗ законопроект про трансплантацію - дуже актуальний і вимагає від нас швидкого доопрацювання, враховуючи досвід сусідніх країн. Ми бачимо, що потрібні невеликі доопрацювання, ми їх подамо найближчим часом до Верховної Ради», - повідомила Олександра Павленко.

Також перший заступник Міністра охорони здоров'я додала, що вдосконалення законодавства з трансплантології в Білорусі стало однією з причин розвитку медичного туризму.

«Сьогодні у сусідів лікуються пацієнти з усіх країн світу, і це залучає додаткові фінанси в економіку країни. Білоруси визнають, що починали практично з чистого аркуша. Враховуючи наш потенціал, високу кваліфікацію українських хірургів, нам треба усунути пробіли в законодавчій базі з трансплантації, і Україна зможе за короткий час зробити значний ривок у цій сфері, що, в тому числі, сприятиме розвитку медичного туризму», - зазначила А. Павленко.

ПРОТЕ:

Міністерство пропонує прийняти нову редакцію Закону, тоді як «презумпцію згоди» можна впровадити шляхом точкових змін у законодавстві.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини